از سوی پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی محقق شد: ارائه یک ربات با دو کاربرد فیزیوتراپی و حمل بار

محققان دانشگاه آزاد اسلامی رباتی ارائه کردند که دست راست این ربات برای انجام فیزیوتراپی و دست چپ آن برای حمل بارهای سنگین کاربرد دارد.

فرزاد چراغپور محقق مرکز رشد واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با اشاره به طرح‌های محققان این مرکز رشد گفت: با توجه به اینکه مرکز رشد واحد پردیس حدود ۹ ماه است که راه‌اندازی شده ولی ۴ طرح داریم که هم در مرحله تجاری‌سازی قرار دارند و هم در مرحله نمونه‌سازی هستند.

وی افزود: یکی از طرح های ما ربات اسکلت خارجی است که هم دارای کاربرد توانبخشی و هم دارای کاربرد حمل بار است. به این صورت که دست راست این ربات برای کاربردهای توانبخشی به کار می‌رود و دست چپ آن در حمل بار کاربرد دارند.

چراغپور گفت: از دست راست این ربات برای حرکات درمانی و فیزیوتراپی و خطوط تولید بیمارستان‌ها استفاده می‌شود و دست چپ ربات برای حمل بارهای سنگین استفاده می شود.

وی با بیان اینکه این ربات یک ربات پوشیدنی به ابعاد بدن یک انسان است، اظهار داشت: در واقع دو طرح در قالب یک طرح ارائه کرده‌ایم که دارای کارکرد فیزیوتراپی و قدرتی است.

به گفته وی این ربات در مسابقات رباتیک آزاد ایران شرکت کرده و در میان ۳۵ تیم به مقام ششم رسیده است. همچنین در بین ۸ طرح برتر مسابقات رتبه چهارم خلاقیت را کسب کرده است.

این محقق ایرانی در رابطه با خصوصیات این ربات گفت: دست راست ربات که دارای کارکرد فیزیوتراپی است ۴ درجه آزادی دارد و دست چپ ربات که دارای کارکرد قدرتی است ۳ درجه آزادی دارد.

به گفته وی این ربات قرار است در نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می‌شود.